Rivstarta ditt företag

RIVSTARTA DITT FÖRETAG

Att hitta rätt strategi som nystartad

Du har tagit steget mot drömmen, du är på gång men det är mycket att tänka på och att lära sig. Det är både spännande och skrämmande och en aning överväldigande.

Med tanke på allt man behöver lära sig och sätta sig in i tar det för många företag flera år att komma igång och en majoritet går tyvärr under innan de ens har hunnit komma igång. Med andra ord är det viktigt att komma igång snabbt.

Att driva eget är så mycket mer än bara ett jobb. Det är en passion, en dröm, en frihet. Men vi vet också att de allra flesta som startar sitt företag inte har en bra överblick över hur de ska nå sina kunder eller kompetensen kring tekniska lösningar som ofta krävs. Det man vill är att ägna sig åt vad man gör bäst, inte lägga, vad det kan kännas som, ändlöst med tid på att hitta kunder och sälja.

Att hitta rätt i djungeln av rätt maknadsföring för just ert företag, att ha en tydlig strategi och professionell digital närvaro är inte frivilligt, det nödvändigt. Men utan erfarenhet är det både tidskrävande, energislukande och oöverskådligt.

Vad ett nystartat företag behöver

Vad många småföretagare gör, både nystartade och etablerade, är att testa sig fram och gå på känsla. För vissa fungerar det men för de allra flesta inte och änne fler optimerar inte sin vinst utan förlorar på att inte veta vad som faktiskt fungerar.

Med andra ord, datadrivna beslut är nödvändiga för att undvika alla gissningslekar och optimera vinsten.

Utöver det behöver det finnas en översikt på marknaden du befinner dig i, dina konkurrenter och hur just ditt företag utmärker sig jämfört med dina konkurrenter. Du behöver också ha bra kunskap kring vilka du säljer till och vad de behöver och vill ha.

Till sist är det viktigt att ha koll på är din digitala närvaro och hur du når dina kunder, engagerar dem, säljer dina produkter eller tjänster du erbjuder och att dina kunder går nöjda och belåtna ifrån ett köp eller samarbete som antingen köper mer av dig eller rekommenderar dig till andra.

Är dessa områden satta är sannolikheten att du lyckas med ditt företag stora men för att göra det krävs både tid och eftertanke för att förstå och uttnyttja det på ett optimalt sätt.

Känna din målgrupp

Datadriven verksamhet

Strategiska sociala medier

Fungerande funnels

Professionell digital närvaro

Tydlig särskiljning mot konkurrenter

Känna din målgrupp

Datadriven verksamhet

Strategiska sociala medier

Fungerande funnels

Professionell digital närvaro

Tydlig särskiljning mot konkurrenter

Nästa steg i att rivstarta ditt företag

Det kan kännas som en omöjlig uppgift när man inte vet hur man ska göra eller vilken ände man ska börja. Just därför börjar vi alltid med att analysera ditt företag så vi får en bra överblick över marknaden, de största konkurrenterna, dina möjligheter, brister och vad du behöver satsa på för att rivstarta ditt företag.

Hör av dig till oss så kan vi prata mer.